10 Adımda Gereksiz Postalarınızdan Kurtulun [Resimli Anlatım]

Günümüzde hemen hemen herkesin bir e-mail (e-posta) hesabı/adresi var. Bu e-posta adresleri de bazen kötü niyetli insanların eline geçebiliyor. Nerden geçiyor diye sormayın, üye olduğunuz siteler veya facebook'ta (vb. platformlarda) izin verdiğiniz uygulamalar kişisel bilgilerinizi çalmış ve pazarlamış olabilir.

Hesabınıza sürekli olarak gelen reklam veya dolandırıcılık amaçlı mailler vardır mutlaka. Öncelikli olarak bu maillere kesinlikle tıklamamanızı öneririm. Bu mailler çok yanıltıcı olabiliyor bazen. Gönderen ismi ve mailin konu başlığı size bir tanıdığınızdan geliyormuş gibi görünebilir veya tanımasanız bile çekici gelebilir. Tanımadığınız kişilerden gelen mailleri açmayınız. Peki kimden geldiğini maile tıklamadan nasıl öğrenebilirim diyorsanız bir yolu var bunun.

Fareyi gönderen isminin üzerine sürükleyip bekleyiniz, gönderen kişinin mail adresi görünecektir. Mail adresinin gerçek bir kişiye ait olup olmadığını da anlayabilirsiniz sanırım. Bilgisayar tarafından otomatik olarak oluşturulan ve spam yollamak için üretilen bir mail adresi bir araya geldiğinde hiçbir anlam ifade etmeyen harf veya sayı diziminden oluşur. Bunlardan uzak durunuz.


spam kontrol, stop spam


Bazen bu mail hesaplarını tanır ve gereksiz klasörüne yollarsınız, hatta engellersiniz. Ama görürsünüz ki aynı adresten sürekli olarak spam gelmeye devam eder. Bunun sebebi şudur: spam üreten program, her seferinde başka bir kişi olarak mail gönderir.  Siz bir öncekinde başka bir maili engellemiş olursunuz. Örneğin şöyle bir mail adresi düşünün: "W8oTvcSDER98745@spam.com". Siz bu adresi engellediğinizde "spam.com" adıyla oluşturulan tüm mailleri engellemiş olmazsınız. Sadece bu anlamsız mail adresini engellemiş olursunuz. Ki zaten bu mail adresi genelde tek kullanımlıktır. Oysa bu maillerden kurtulmak için "spam.com" adresinden gelen tüm mailleri engellemeniz gerekir. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Bunu yapabilmek için Hotmail'de kullanılan bir yöntem mevcut. Diğer servis sağlayıcılar hakkında bir bilgim yok, kullanmadığım için bilmiyorum. Araştırırsanız bulabilirsiniz belki. Yöntemi Hotmail kullanıcıları için 10 adımda, görsel olarak anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olur.

1) Hotmail hesabınıza giriş yapıp (www.hotmail.com) gelen kutunuza gidiniz.


2) Üst menüde bulunan "Süpür" seçeneğine tıklayınız. Yerini görebilmeniz için sarı renk ile işaretledim.


3.  Tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacak. En altta bulunan "Kuralları yönet" seçeneğini tıklayınız.



4. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.  "Yeni" butonuna basınız.


5. Karşınıza çıkan sayfada Adım 1'i yapacağız. "Gönderenin adresi" kısmı aynen kalsın, "eşittir" yazan kısmı değiştirelim. Değiştirmek için üstüne tıklayınız.



6. "eşittir" bölümüne tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir bölüm açılacak. "bunu içerir" ifadesini seçiniz.




7. "bunu içerir" ifadesini seçili hale getirdikten sonra yandaki boş kısıma engellemek istediğimiz adresi yazacağız. Bana sürekli olarak spam gönderen bir site vardı. İsmi de "konuk.net". Bu adres üzerinden açılmış mail adreslerini engellemek için kutuya "@konuk.net" yazdım. Görünüm aşağıdaki gibi oldu.


8. Adım 2'de bu mail adresi için ne yapacağımız sorgulanıyor. "Taşı Gelen kutusu" işaretli olarak görünecektir. Biz bunu değiştirip "Bu iletileri sil-onları Silinen klasörüme koyma" ifadesini seçili hale getirisek bu adresten gelen tüm mailleri engellemiş oluruz.


9. Yaptığımız tüm işlemlerin görünen hali aşağıdaki gibi olacak. "Kaydet" butonuna basıp işlemi sonlandırıyoruz.


10. İşleminizi kontrol etmek ve daha önceden yaptığınız engellemeleri düzenlemek için sırasıyla tekrardan "Süpür" ve "Kuralları yönet" ifadelerine tıklayayınız. Aşağıdaki örnekte benim yaptığım engel listesini görebilirsiniz.


Bu yöntem umarım işinize yarar. Makalemi blogunda/sitesinde paylaşacak kişilere önemle duyurulur: lütfen emeğe saygılı olunuz ve yazıma link vererek kaynak gösteriniz.
eposta ayarları, spam engelleme, sahte mail engelleme, hotamilde spam kontrolü, hotmail süpür nedir, gereksiz eposta engelle, gereksiz email engelle, fotoğraflı anlatım, eposta kullanım teknikleri, mustafa arslan

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.