FIFA U20 Dünya Kupası İçin Gönüllü Çalışan Olun

21 Haziran - 13 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de düzenlenecek olan U20 Dünya Kupası'nda görev alacak gönüllüler aranmaktadır.

Gönüllü Programı hakkında bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

1. Gönüllü Programı Nedir?
Gönüllü Programı binlerce kişiye bu sene Türkiye’de yapılacak olan FIFA U20 Dünya Kupası’nin bir parçası olmasını sağlayacak bir fırsattır.


2. FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013’te Kaç Gönüllü Görev Alacak?
Etkinliklerde ve stadyumlarda çalışmak için yaklaşık 2500 kişi görev alacaktır.

3. Gönüllü olmak için minimum ve maksimum yaş sınırı kaçtır? 
Gönüllüler turnuva başlangıç tarihinden önce 18 yaşını doldurmuş olmalıdır. Üst yaş sınırı yoktur.


4. Nasıl gönüllü olabilirim?
Öcelikle tff.org ve fifa.com/u20worldcup sitelerine girerek başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Başvuru formunu eksiksiz  tamamlayan adaylar daha sonra bir değerlendirme sürecine girerler. Değerlendirme sonrası görüşülen ve eğitimlere katılan adaylar, gönüllü olmaya hak kazanırlar.

FIFA U20 Dünya Kupasında Gönüllü Olun


5. Şifremle ilgili problem yaşıyorum ve kayıt olamıyorum. Ne yapmalıyım?
Şifreniz en az 8 karakter olmalıdır, en az 1 tane sayı ve ! '' # $ %& ' ( ) * + , - . / : ; < = > ? @ [ ] ^ _ { | } ~ ¡ ¿.  gibi bir özel karakter içermeli, büyük - küçük harf içermeli ve boşluk içermemelidir. Şifreniz Kullanıcı Adı ile aynı olmamalıdır.


6. Engelli bir bireyim, gönüllü olabilir miyim?
Evet. Yerel Organizasyon Komitesi FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 Gönüllü Programı için fırsat eşitliği ilkesini benimsemektedir.


7. Başvuru formundaki bütün soruları cevaplamak zorunda mıyım?  
Formda * işareti olan tüm soruları cevaplamak zorunludur, olmayan soruları ise cevaplama zorunda değilsiniz. Fakat cevapladığınız soruların seçim sürecinde size yardımı olacağını lütfen unutmayınız.


8. Seçim süreci nasıl ilerliyor?
Seçim sürecinde belirli aşamalar bulunur. Adayların gerekli tüm aşamaları tamamlaması ve değerlendirme ekibi tarafından onaylanması gerekir. Aşamalar şu şekildedir: 
- İnternet Üzerinden Başvuru
- Mülakatlar
- Birebir Mülakatlar
-Genel Eğitim
- Özel Eğitim


9. Kişisel bilgilerim neden istenmektedir?
Organizasyon Komitesi kişisel bilgilerinizden sorumludur ve bu bilgiler kesinlikle gizli tutalacaktır. Bununla birlikte gerektiği takdirde adli sicil kaydı gibi bazı bilgilerinizin kontrol edilebileceğini unutmayınız.


10. Çalışmak istediğim alanı seçebilir miyim?
Başvurular sırasında tercih ettiğiniz çalışma alanını seçebilirsiniz. Fakat seçim ve görev dağılımı sürecinde, seçtiğiniz çalışma alanı uygun olmadığı takdirde Organizasyon Komitesi size başka bir çalışma alanı teklif edebilir.


11. FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013’te gönüllü olduğumda bana neler sağlanacak?
Gönüllü Programı finansal destek sağlamayı hedeflemediğinden herhangi bir maaş ödemesi yapılmayacaktır. Gönüllü olarak çalıştığınız süre boyunca ulaşım ve yemek giderleriniz Organizayon Komitesi tarafından karşılanacaktır. Ayrıca turnuva sponsoru Adidas tarafından hazırlanan gönüllü üniformaları verilecektir. Çalıştığınız süreyi kapsayan ferdi kaza sigortanız yapılacaktır ve görevinizi başarıyla tamamladığınıza dair FIFA ve TFF tarafından birer sertifika verilecektir.


12. Günlük çalışma süresi ne kadardır? 
Görev dağılımına göre değişebilmekle birlite günlük gönüllü çalışma süresi 10 saattir.


13. Etkinlikte gönüllü olabilmem için kaç gün boyunca uygun olmalıyım?
Gönüllü olabilmek için 20 günlük süre boyunca çalışmaya uygun olmalısınız.


14. Eğitim süresince ne gibi eğitimler alacağım?
Gönüllü adayları Genel Eğitim ve Özel Eğitim olmak üzere iki kategoride eğitime tabi tutulacaktır. Genel Eğitimde gönüllülük, gönüllülerden beklenenler, FIFA U20 Dünya Kupası, liderlik, takım çalışması, iletişim gibi konularda genel bilgiler verilecektir. Özel Eğitimde ise çalışma alanlarına ve yapılacak işlere yönelik bilgiler verilecektir. 


15. FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 ev sahibi şehirlerinden birinde yaşamıyorum. Yine de gönüllü başvurusu yapabilir miyim?
İnternet üzerinden yapacağınız başvurularda nerede ikamet ettiğinizin önemi yoktur. Fakat 20 gün boyunca ev sahibi şehirlerden birinde çalışmaya uygun olmanız gerektiğini ve gönüllü olmaya hak kazandığınız takdirde konaklamanızdan kendinizin sorumlu olacağını lütfen unutmayınız.


16. Gönüllü Programı ile nasıl iletişime geçebilirim?
gonullu@loc2013turkey.com  adresine mail atabilirsiniz.


17. Gönüllüler maçları izleyebilir mi?
Gönüllüler için stadyumlarda koltuk ayrılmaz. Bazı gönüllüler maç günleri stadyumlarda çalışabilir ve maçları görebilir, fakat çalışıyor olduğunuzu ve maçları izlemek için zamanınızın olmayacağını lütfen unutmayınız. Kurulacak Gönüllü Merkezlerinde maçların izlenebileceği televizyonlar bulunacak ve ara verilen saatlerde maçlar izlenebilecektir.


18. Gönüllü Programına katılmak için İngilizce bilmek zorunlu mu?
Bütün çalışma alanları yabancı dil bilgisi gerektirmez. Fakat belirli durumlarda yabancı dil bilgisi seçim sürecinin bir parçası olacaktır.


19. Türkiye dışında yaşıyorum, nasıl başvuru yapabilirim?
Seçim süreci başlamadan önce yurtdışından başvuru yapan adaylarla nasıl iletişime geçileceğinin bilgisi verilecektir. Adaylar vize işlmelerinden ve konaklama organizasyonlarından kendileri sorumlu olacaktır.


20. Başvuru yaptım, ne zaman benimle iletişime geçilir?
Yerel Organizasyon Komitesi Mart ayının sonuna doğru gönüllü adayları ile iletişime geçmeye başlayacaktır. Nisan ayı sonunda tüm bilgilendirmelerin yapılmış olması planlanmaktadır.


Kaynak: http://tr.fifa.com/u20worldcup/organisation/volunteers/faq.html

mustafa arslan, uluslararası gönüllü organizasyonu, fifa gönüllüsü olun, gönüllü başvuru formu

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.