Turkcell’in 8 Mart Kampanyası: Kaş Yaparken Göz Çıkarmak

Firmaların özel günlerde kampanyalar düzenlemesi alışılagelmiş bir durumdur.

Yapılmalıdır da...

8 Mart’a özel olarak Turkcell de kadınlar için bir kampanya düzenlemiş. Satışa sunulan bir ürün için bu güne özel olarak yanında bir hediye verilmesi kararlaştırılmış.

Buraya kadar her şey normal görünüyor.

Sorun, verilen hediyenin kendisinde. Hediye bir elektrik süpürgesi. Evet, bir elektrik süpürgesi. Turkcell’den 8 Mart gününde açıklanan modelde bir cep telefonu alıyorsunuz, yanında kadınlarımıza elektrik süpürgesi hediye ediyor.

Elektrik süpürgesi bir ev için şüphesiz bir ihtiyaçtır. Almak için normal bir zamanda gidip dünyanın parasını ödersiniz üstelik. Düşününce güzel bir hediye olarak görünüyor.

Ama öyle değil!

Küçük bir hediye, koskoca bir kurumun kadına bakışını yansıtır: “Bugün 8 Mart, kadınlarımız çiçektir, kadınlarımız korunmalıdır, kadınlarımız şöyledir, kadınlarımız böyledir… Bugünü kutlayın da, artık yarından başlarsınız evi süpürmeye!”

Ben inanıyorum ki bu kampanya pek çok kimse için çekici gelmiştir ve gidip sırf süpürge hediyesi için bu telefonu alırlar.

Turkcell 8 Mart Elektrik Süpürgesi Kampanyası

Ama pek çok kimse de Turkcell’in verdiği bu hediyenin kadına bakışını yansıttığını düşünüp olumsuz bir yargıya kapılır.

Bugün kaç tane telefon satılacağı mı yoksa kurumsal imaj mı daha önemlidir? Turkcell gibi bir devden bahsediyorsak tabi ki kurumsal imaj daha önemlidir.

Ve bu kampanya Turkcell’in kurumsal imajını zedelemektedir..

Görüldüğü gibi kampanya düzenlemek, reklam yapmak her zaman beklenilen sonuçları doğurmaz ve kolay bir iş de değildir. Oluşacak etkilerin iyi analiz edilmesi gerekir.

mustafa arslan, pazarlama, pazarlama taktikleri, olumsuz pazarlama örnekleri, yanlış pazarlama, pazarlama hataları, özel gün pazarlama stratejileri, günübirlik pazarlama

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.