Bir garip reklam: 43dB symphony

Olay şu: yeni üretilen Elecrolux ergothree serisi elektrik süpürgesi, çalışırken yalnızca 43dB (desibel) ses çıkarıyormuş. Belirtmekte fayda var, ortalama bir elektrik süpürgesi 70dB ile 85dB arası ses çıkarır. Sessiz sınıfında olanlar ise 60dB civarındadır.

Ne ifade ediyor bu dB kısaca ondan da bahsedeyim. Rock müzik konseri 120dB, Fabrika gürültüsü 100dB, Sokak gürültüsü 80dB, Konuşma ise 60dB kadar ses çıkarmaktadır (bkz.).

Anlayacağınız üzere 43dB, bir elektrik süpürgesi için "sessiz" ifadesini fazlasıyla karşılıyor.



Tabi herkes 43dB denildiği zaman kafasında bir ses seviyesi canlandıramaz. o yüzden 43dB ne kadarlık bir sese tekabül ediyor göstermek için bir çalışma hazırlamışlar. Çalışma da şu: bir senfoni orkestrası ile Bizet'in Carmen'ini 43dB seviyesini geçmeyecek şekilde icra etmek. Belirtmekte fayda var, bu eser normalde 90dB seviyesinde icra edilmektedir.


Normalde 43dB'nin ne kadar sessiz olduğunu kavramış bir insandım. Ama bu çalışma bakışımı değiştirdi. Demek ki 43dB ile konser bile verilebiliyormuş diye düşündüm. Bende ters etki yarattı anlayacağınız.

Serinin diğer çalışmasını ise daha başarılı buldum. Aynı aracı, yani müziği, kullanarak bu sefer ters yönde ve doğru olan mesajı verdiler... Güzel Japon ablalarımız kuğu gölü balesi yaparcasına elektrik süpürgesi kullanırken etraftaki herkes uyuyordu. Süpürge o kadar sessizdi yani.



Mesajlar, alan kişiye göre değişir tabi. Sonuca bakmak lazım. 

Sonuç mu ne? Her iki çalışma da tüm dünyada büyük yankı uyandırdı, firma bilinirliğini artırdı, marka algımızda daha üst seviyelere çıktı, elektrik süpürgelerinin 43dB ses ile çalıştığını insanlara anlatabildi vs.

Demek ki çalışmalar amacına ulaştı. Bize de yaratıcılığından dolayı ajansını kutlamak düşer. 

mustafa arslan, ilginç reklamlar, en iyi reklamlar, orjinal reklamlar, orijinal reklamlar, yaratıcı reklamlar, pazarlama, reklam kampanyası

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.