Geçmişten Günümüze İbretlik Reklamlar

Ne zamandır aklımda olan bir şey var: "Bu reklam da yapılmış mı cidden" dediğim reklamları bir araya getirmek.

"Reklamın iyisi kötüsü olmaz" denir ama durum öyle değil tabi ki. Bu durum, reklamın başarısını ifade etmek için kullanılır. Nedir reklamın başarısı? Markanın bilinirliğini arttırmış mı, ürün satışları artmış mı vs. bunlardır. Bazı reklamlar da vardır ki ibretlik oldukları için başarılı olurlar. O konuya şimdilik girmeyelim. Bunun dışında bir de reklamın sanatsal başarısı vardır. İşte bu noktada reklamın iyisi kötüsü olur efendim. 


Tabi hedef kitle, reklamın çekildiği dönem, yayınlanacağı mecra, bütçe, teknik imkanlar vs. reklamın kalitesini etkiler. Ama bunları bahane edip reklama toz kondurmazsak bütün reklamlar kusursuz olur. Kusur bulmak iyidir. Doya doya kusur bulalım, gülelim, eğlenelim, dersler çıkartalım...

Bu amaçla, ibretlik diye nitelendirdiğim reklamların geçmişten günümüze süren serüvenini buradan paylaşacağım.


Bu arada belirtmem gerekir ki en ibretlik reklamlar geçmişe ait olanlar gibi görünüyor. Gülse Birsel de G.A.G isimli programında bol bol yer verirdi o reklamlara, sağ olsun. Ama şöyle de bir gerçeklik var ki en özlemle andığımız reklamlar da yine o reklamlar.

1- Yunus Bülbül'ün oynadığı GTA İnşaat reklamı



2- İsmail YK'nın oynadoğu Dora Hospital Reklamı


3- Baniddo Dondurma reklamı



4- Levent Kırca ve Oya Başar ile Polisan Gülen Boya reklamı


5- IGS reklamı



Şimdilik bu kadar. Devamı gelecek :)

mustafa arslan, komik reklamlar, en komik reklamlar, en saçma reklamlar, absürd reklam

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.