Blogunuzu Sosyalleştirin

İnsanların sosyalleşmesini hepimiz biliriz de bir de blogların sosyalleşmesi vardır. Kısaca blogları nasıl sosyalleştirebiliriz ve bu bize ne gibi faydalar sağlar onlardan bahsedeceğim.

Blogumuzu sosyalleştirmenin amacı: arama sonuçlarında üst sıralara çıkmak, ziyaretçi sayımızı artırmak ve hedeflediğimizi kullanıcı profiliyle aramızda bir bağ kurmaktır.


Bunun için sık kullanılan yöntemler: reklam vermek, yazılara sosyal medya hesapları için paylaş butonu eklemek, RSS aboneliği sağlamak, Feedburner hesabı oluşturarak e-bülten aboneliği sağlamak, Alexa ve DMOZ kaydı oluşturmak ve çeşitli toplistlere kayıt olmaktır...

Bunların dışında uygulanan yöntemler de var. Ben kısaca onlardan bahsetmek istiyorum.


Aslında Google Reader alternatifi olarak kullanabileceğiniz oldukça başarılı bir platform. Hem çeşitli blogları takip edebilir, hem de takip edilebilirsiniz. Takip ettiğiniz blogların benzerini bulmanıza ve blogları gruplara ayırmanıza imkan sağlıyor. Ayrıca "Takip et" butonu ve "takipçi sayacı" vermesi büyük avantaj. Bloglovin hakkında bilgi edinmek için şu linke tıklayabilirsiniz. 



Aslında siteler farklı ama hepsi ortak çalışıyor ve tek bir hesap ile hepsine giriş yapabilirsiniz. Bumerang üyesi olarak Bumerang üyesi sitelerde blogunuzun reklamının ücretsiz yayınlanmasını sağlayabilir; aynı zamanda blogunuzu Hürlist'e kaydettirebilir; yazılarınızın Yazarkafe'de çıkmasını sağlayarak milyonlarca kullanıcıya ulaşırsınız Ayrıca Bumerang'ı bir kazanç kapısı olarak kullanmanız da mümkün.

Bumerang'a üye olurken şu promosyon kodunu kullanarak 20 tl kazanabilirsiniz:  T168D195 


Blogunuza yazı ekler gibi yazı ekliyorsunuz. Altına da blogunuzdaki yazının linkini ekliyorsunuz. Yazılarının mümkün olduğunca çok kişiye ulaşmasını istiyorsanız bu yöntemi kullanabilirsiniz. Bu şekilde yeni takipçiler kazanmanız mümkün.

Bu arada, sisteme kabul edilmeniz için ücretli bir domaine ve özgün bir içeriğe sahip olmalısınız.

4. Technorati 


Kayıt olarak yazılarınızın  Technorati dizininde çıkmasını sağlayabilirsiniz. Kayıt olmanın faydalarına ve nasıl kayıt olacağınıza bakabilirsiniz.

5. Oyyla


Yazılarınızı link şekilde göndererek kullanıcıların oylamasına sunabilirsiniz. Oyyla butonunu kendi blogunuza da ekleyebilirsiniz. Ayrıca Blogger ve Wordpress hazır widget mevcut.



6. Blogunuz için sosyal medya hesapları oluşturmak


Facebook sayfası açarak insanları beğenmeye teşvik edebileceğiniz gibi Twitter ve Google+ hesapları açarak da yazılarınızı daha fazla kitleye ulaştırabilirsiniz. 

7. Link değişimi


Blogunuzda tavsiye bağlantılar bölümü oluşturarak link paylaşımı yapabilirsiniz. Aynı şekilde linkini paylaştığınız kişi de sizin linkini paylaşmalı. Bunun için link değişimi yapacağınız kişi ile irtibata geçmelisiniz. O kişiyi seçerken de blogunun başarısını göz önünde bulundursanız iyi olur. 

8. Misafir Yazarlık


İletişim halinde olduğunuz birisinden sizin için birşey yazmasını isteyip o yazıyı blogunuzda yayınlayabilirsiniz. Aynı şekilde tanımadığınız kimseler için de misafir yazar olma imkanı sağlamak da bir alternatif... 

9. Mimlemek


Bir konu belirleyip seçtiğiniz blog yazarlarının da o konuda yazılar yazmasını isteyebilirsiniz. Mimlendiklerini kendilerine haber verseniz iyi olur. Genç blog yazarları arasında sıkça kullanılan bir yöntem bu. 

10. Blog kardeşliği


Aslında aldatıcı bir yöntemdir. Amacı da Google'ı kandırmaktır. Bir grup genç bir araya gelir ve her gün birbirlerinin bloguna girerek yazılarına tıklarlar ve yorum bırakırlar. Bu sayede Google, blogun aktif olduğunu düşünerek onları arama sonuçlarında üst sıralara çıkarır.  Ayrıca bu yöntem, yukarıda belirttiğim mimlemek, link değişimi ve misafir yazarlığı da kapsayabilir.

Başka yöntemler de vardır mutlaka ama aklıma gelenler şimdilik kadar. Hangi yöntemi uygulayacağınız size kalmış.

mustafa arslan, seo teknikleri, seo optimizasyonu, blogunuza ziyaretçi çekin, ziyaretçi sayısı nasıl artırılır, ziyaretçi çekme teknikleri, pr yüksek siteler, ziyaretçi sayınızı arttırın

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.