Sosyal Sorumluluktan karşılıklı ilişkiye dönüşen bir proje: Mektup Kardeşliği

image

Arzum, sosyal sorumluluk faaliyetlerini başarıyla yürüten bir firma. Ve yürütülen bu faaliyetlerin incelenip örnek alınması gerekir.

Bu sebeple bunları tanıtmaya çalışacağım.

İlk tanıtacağım faaliyetleri ise "mektup kardeşliği" projesi.

Bitlis'teki bir köy okulu öğretmeni, Arzum'a bir mektup yazar ve okulundaki eksiklerden, bir derslikte 5 sınıfa birden ders anlattığından bahseder. Bu sayede Arzum ile yolları kesişir.

2010-2011 eğitim-öğretim yılında, Arzum'un okula yaptığı yardımlar okul öğrencileri ile Arzum çalışanları arasında bir mektup trafiğine yol açar ve bu şekilde bir "mektup kardeşliği" başlar.

Aynı sene sonunda Arzum çalışanları hediyelerini ve ailelerini de alarak Bitlis'e giderler ve bir piknik organizasyonu gerçekleştirirler.

Projenin en büyük başarısı sürekliliğinin sağlanmış olmasıdır. 2010 yılında başlayan proje halen devam etmektedir ve Arzum çalışanları ile köylüler arasında bir bağ kurulmuştur.

Halkla İlişkilerin nasıl yürütülmesi gerektiğine dair başarılı bir örnektir ve gerek uygulamadaki başarısı gerekse her türlü kurum tarafından uygulanabilir olması bakımından örnek alınması gereken bir projedir.

Ayrıca fayda yaratmasının yanı sıra çalışanların motivasyonuna da katkı sağladığı düşünüldüğünde projenin önemi daha da artmaktadır.

Kısacası, ben bu projeyi çok sevdim ve umarım benzerlerini daha sık görebiliriz.

mustafa arslan, sosyal sorumluluk, kurumsal sosyal sorumluluk, arzum sosyal sorumluluk kampanyası, yaratıcı sosyal sorumluluk kampanyaları, iyi sosyal sorumluluk kampanyaları, örnek sosyal sorumluluk kampanyaları, halkla ilişkiler, iyi halkla ilişkiler uygulamaları

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.