Türk televizyonlarında bir protesto aracı olarak PENGUEN kullanımı

Televizyonda bir penguen filmi veya belgeseli gördüğümde "ulan yine bir yerlerde bir olay mı oldu, kim kimi protesto ediyor şimdi" diye düşünüyorum.

Nesli tehlikede olan bu sevimli hayvanlar ne oldu da bir protesto aracı, bir direniş simgesi, bir siyasal obje haline geldi kısaca ondan bahsetmek istiyorum.

Gezi olayları sırasında ana akım medya yaşananlara mesafeli yaklaştı ve pek çok haberi/görüntüyü yayınlamadı. Bunlardan birisi vardı ki gerilimin doruğa çıktığı zamanların birinde penguen belgeseli yayınladı. Medya tarihine bir otosansür olarak geçen bu olay aynı zamanda penguen furyasının da ateşleyicisi oldu.

O kanal CNNTurk'tü.



CNNTurk'ün bu tavrı Gezi eylemlerine destek verenler tarafından oldukça tepki toplarken sanatçı Sermiyan Midyat, CNNTurk televizyonunda yayınlanan ve Enver Aysever'in sunduğu ve Gezi olaylarının konuşulduğu Aykırı Sorular programına, kanalı protesto etmek için üzerinde penguen resmi bulunan bir t-shirt ile katıldı.



Artık penguen gezi olaylarının en bilinen simgelerinden birisi haline geldi.

Olaylar sırasında Afrika gezisinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gece yarısı yurda döndüğünde Havaalanında kendisini pek çok partili karşıladı ve neredeyse bütün haber kanalları bu anı canlı yayınladı.

3 tanesi hariç...

Muhalif çizgide bulunan ve o dönemde neredeyse 24 saat Gezi olayları ile ilgili yayın yapan Halk tv, Ulusal Kanal ve Hayat tv başbakan yurda indiği sırada diğer kanalların aksine penguen belgeseli yayınlamaya başladı.






Ve bugün...

Gündemde Akparti hükumeti ile Fethullah Gülen cemaati (Hizmet) arasında yaşanan gerilim var. Yolsuzluk iddiaları, seks kasedi söylentileri, görevden alınan polisler, hükumete kurulduğu iddia edilen komplolar, daha neler neler...

Cemaatin yayın organı olan Samanyolu tv'de ise ise penguen filmi var.



Zaman değişti, olaylar değişti, taraflar değişti ama penguenin simge olma durumu değişmedi.

Bugün de penguen bir protesto aracı, bir siyasal simge, bir mizah unsuru olarak kullanılmaya devam ediyor. Ben inanıyorum ki yarın da kullanılmaya devam edecek.

Penguenin hayatımızdaki yeni yerine alışsak iyi olur.

mustafa arslan, televizyonda sansür, gezi olayları ve sansür, gezi protestoları, penguen sansürü, yandaş medya, satılmış medya

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
    iptv ile
    ilgili de sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.