Kendi Ağzından, Suna Kıraç'ın Liderlik Sırları


Suna Kıraç... Türk sanayisinin kurumsallaşmasında ve gelişmesinde ve sivil toplum hareketinin oluşması ve gelişmesinde yaptığı katkılar ve ülkeye bağışladığı kültür, sanat ve bilim yatırımları ile adını şimdiden ölümsüzleştirdi.

İş yaptığı çevrelerde gerçek bir lider olarak tanınıyor.

Yaşamı, herkese ders olacak türden anılarla dolu.

Ama ben, yaşamınızda size yol göstereceğini düşünerek, Robert Kolej'de "lider olmak" üzerine yaptığı bir konuşmada bahsettiği şu hususları paylaşmak istiyorum:

İyi bir lider nasıl olmalıdır?


1. Lider olabilmek için, öncü olmak, karar verebilmek, takım oyunu oynayabilmek, yaratıcı ve keşfedici olmak, ileri görüşlü olmak, değişikliğe uyum sağlayabilmek, güvenilir olmak, motive edebilmek, risk alabilmek gerekir.

2. Lider, şartların yarattığı ortamda başkalarının göremediğini gören, başkalarının yapamadığını gerçekleştiren kişidir.

3. Lider vizyonu, cesareti, bilgi ve deneyimi ile yerinde ve zamanında kesin karar alabilen, mükemmel bir takımı, strateji ve taktik planları olan ve hesaplı riskler almasını bilen kişidir. Lider olarak kalabilmek, pek çok bakımdan belki de lider olmaktan da zor bir oluşumdur.

Bu nedenle eleştirenlerden değil, eleştirilenlerden olun. Eleştirip sorumluluk almazsanız, sorumluluğun dışında kalıp, eleştirmeyi yeğlerseniz, beğenmediğiniz bir düzen içinde yaşamınızı sürdürmek zorunda kalırsınız.

Bunların bir kısmı doğuştan gelen, bir kısmı da sonradan edinilebilecek kazanımlar. Hepsi de muhakkak kıymetli. Ama ben en önemlisinin koyu renk ile belirttiğim, eleştirilmek ve yalnız kalmak pahasına sorumluluk almamızı öğütleyen sözü olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum, siz ne düşünürsünüz...

Kaynak: Suna Kıraç, Ömrümden Uzun İdeallerim Var, Haz: Rıdvan Akar, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yayını, 35. baskı, İstanbul:2006, sayfa:208

mustafa arslan, liderlik, liderlik nedir, lider nasıl olmalı, yga, young guru academy, lider nedir, lider özellik, lider kişi, gerçek lider, lider kimdir, liderin en belirgin özelliği, türk lider, kadın lider, lider olmak isteyenlere tavsiyeler, kişisel gelişim

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.