Paranızı Yönetmeyi Öğrenin

Nüfusunun yarısı gençlerden oluşan ülkemizde gelir ve istihdam rakamlarına bakıldığında, gençler arasında, özellikle de daha az gelişmiş bölgelerde finansal fırsatlar ve bilgi kaynaklarından faydalanma konusunda sıkıntı yaşandığı görülmektedir.
Gençler nadiren finansal planlama yapmakta ve finansal geleceklerini garanti altına alabilmektedir. Türkiye'de başarılı yatırım yapma, kısa ve uzun vadeli finansal bütçe hazırlama, hatta temel ekonomik ve finansal terminolojiye hakim olma konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır.
Bu sıkıntılar sonucunda ülkemizde uzun soluklu kalkınma sorunları yaşanabilir. Sizlere tanıtacağım "Paramı Yönetebiliyorum" projesi ile sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunulmaktadır.


"Paramı Yönetebiliyorum" projesi ile gençlere paralarını yönetmeyi öğreterek; sağlıklı bir finansal gelecek oluşturmaları ve böylece sürdürülebilir kalkınma sürecine katkıda bulunmak hedeflenmektedir. 


Proje ile Türkiye'de 15-30 yaş arası gençler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.



Bütçeleme ve finansal yönetim üzerine geliştirilen eğitim müfredatı, genç eğitmenler tarafından toplam 61 ilde, akran eğitimi modeli ile verilen eğitimlerle yaygınlaştırılmaktadır.
Proje T.C. Kalkınma Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Proje ile ilgili detaylı bilgileri http://www.paramiyonetebiliyorum.net/ adresinden öğrenebilirsiniz.


Bu arada proje siteden "paranızı doğru yönetebilmeniz için ipuçları", "bütçe hesaplama aracı" ve Lise Öğrencileri, Üniversite Öğrencileri ve Yetişkinler için olmak üzere 3 kısımda "online eğitim" verilmektedir. 





Çok kısa süren ve çok zevkli olan bu online eğitimlerde her vatandaşın bilmesi gereken bilgiler yer almaktadır. Eğitime http://www.paramiyonetebiliyorum.net/online-egitim.aspx adresinden katılabilir, eğitim sonunda yer alan 20 soruluk test ile de öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz. Eğitim ücretsizdir.


"Global Money Week" kapsamında 10-16 Mart tarihleri arasında bu eğitime katılıp sonrasında testi başarı ile tamamlayan ilk 50 kişiden biri olursanız hepsiburada.com üzerinde geçerli olan 25 tl hediye çekinin sahibi olacaksınız. Hafta boyunca toplam 350 kişi bu çekleri kazanma şansı yakalayacak. 


Son olarak, testi başarı ile tamamladığınız taktirde bir de ücretsiz "katılım belgesi"ne sahip olacaksınız.

Yarışma ile ilgili katılım koşullarını ve detaylı bilgiyi web sitesinden öğrenebilirsiniz.


mustafa arslan



Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.