Şiddete Hayır! En azından çocuklarımız için...

Araştırmalar gösteriyor ki, çocuklar şiddeti asla unutmuyorlar. Üstelik şiddete doğrudan maruz kalmaları da gerekmiyor, tanıklık etmeleri yeterli.

Şiddetin yol açtığı psikolojik sorunlar da kalıcı: Şiddet, çocukların korku ve kaygı yaşamasına, asabi olmasına, uyku bozukluklarına, davranışsal ve gelişimsel gerilemelere, fiziksel şikayetlere, düşük benlik saygısına, kendine ve başkalarına karşı güven eksikliğine, uyum sorunlarına, ders başarısızlıklarına, dikkat eksikliğine, iletişim problemlerine, asosyal kişiliğin gelişmesine ve depresyona neden olur. (kaynak)

çocuk, aile içi, şiddet, kavga, psikoloji


Kısaca, çocuklarımızın iyi birer birey olmasını istiyorsak onlara olumlu etkiler yapan bir rol modeli olmamız ve onları şiddetten uzaklaştırmamız gerekir.

UNICEF de şiddetin çocukların üzerinde nasıl bir etki yarattığına güzel bir çalışma ile dikkat çekmiş. Beğeneceğinizi düşünüyorum.

 
mustafa arslan, şiddet göstergeleri, çocuk ve şiddet, psikoloji, şiddetin çocuklar üzerindeki etkileri, unicef çocuğa şiddet kampanyası, aile içi şiddet, dayak, kavga

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.