İstanbul'da "Avrupa Birliği Hukuku" alanında Ücretsiz Yaz Okuluna katılmaya ne dersiniz?

İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Amsterdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile birlikte “Avrupa Birliği Hukuku” hakkında bir yaz okulu düzenlemektedir. Bu sene sekizincisi düzenlenen ve 16 Haziran 2014 - 08 Temmuz 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yaz okulunda dersler İngilizce olarak Amsterdam Üniversitesi öğretim üyeleri ve Avrupa Adalet Divanı yargıçları tarafından verilecektir. Yaz okulu 3 hafta sürecek olup dersler hafta içi her gün Yeditepe Üniversitesi’nde yapılacaktır. Yaz okulu ücretsizdir.

uluslararası hukuk ab hukuku


Programı AŞAĞIDA sunulan yaz okulunda AB Anayasa Hukuku, İç Pazar Hukuku, Kişilerin Serbest Dolaşımı, AB ve Türkiye İlişkileri, DTÕ ve Bölgesel Ticaret Anlaşmaları, Devletler Hukuku ve AB, AB ve İnsan Hakları, AB Hukuku Uygulamaları, AB Hukukunda Türk vatandaşlarının hakları gibi konu başlıkları Amsterdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi mensubu uzman akademisyenler ve Avrupa Adalet Divanı yargıçları tarafından anlatılacaktır.

Yaz okulu kapsamında 23-27 Haziran tarihleri arasında Avrupa Adalet Divanı (ABAD) yargıçları Heikki Kanninen, Miro Prek, Eugene Buttigieg ve Viktor Kreuschitz AB hukuku ve ABAD içtihadı konusunda ders verecektir.

3-8 Temmuz tarihlerinde ise, ABAD’da görülen Soysal davası avukatı Stuttgart Barosu üyesi Prof. Dr. Rolf Gutmann AB hukukunda Türk vatandaşlarının haklarını anlatacaktır.

Yaz okulu öğretim kadrosu ABAD yargıçları ve Prof Dr. Gutmann’ın yanı sıra, aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

Amsterdam Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Daniela Obradovic, Prof. Dr. Ronald van Ooik, Prof. Dr. James Mathis, Prof. Dr. Catherine Brölmann, Prof. Dr. Yvonne Donders, Dr. Thomas Vandamme, Prof. Dr. A. A. M. Schrauwen.

Õzellikle Türkiye’nin AET ile imzaladığı 1963 tarihli Ortaklık Anlaşması’nın son aşamasını oluşturan gümrük birliğinin yürürlüğe girmesi ile başlayan ve AB adaylığı ile hız kazanan süreç içinde Türkiye siyasi ve ekonomik alanda birçok hukuki ve idari reform yaparak, AB müktesebatına uyumu büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu açıdan AB hukukunun farklı yönleri hakkında bilgi sahibi olmak, Türkiye’de AB’ye katılım sürecinde atılan hukuki ve idari adımları ve reform sürecinin yönünü anlamak açısından faydalı olacaktır. Rekabetten, tüketicinin korunmasına, ticaretten teşviklere kadar hukuk sistemimiz için model oluşturan AB hukuk sistemini bilmek bir aday ülke olan Türkiye’de hukukun işleyişi ve gelişimini anlamak ve AB uyum süreci konusunda bilgi sahibi olmak açısından büyük önem taşımaktadır.

Söz konusu yaz okulunu tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.

PROGRAM:

AVRUPA BİRLİĞİ HUKUKU YAZ OKULU
16 HAZİRAN - 08 TEMMUZ 2012
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ, İSTANBUL

AB Anayasa Hukuku (16-18 Haziran 2014)
Prof. Dr. Daniela Obradovic, Amsterdam Üniversitesi

Kişilerin Serbest Dolaşımı (18-20 Haziran 2014)
Prof. Dr. Ronald van Ooik, Amsterdam Üniversitesi
Dr. Thomas Vandamme, Amsterdam Üniversitesi

İç Pazar Hukuku (23-25 Haziran 2014)
Prof. Dr. A. A. M. Schrauwen, Amsterdam Üniversitesi

AB Hukuku Õzel Oturumu (23-27 Haziran 2014)
Avrupa Adalet Divanı yargıçları:
Heikki Kanninen, Miro Prek, Eugene Buttigieg ve Viktor Kreuschitz

DTÕ ve Ticaret Anlaşmaları (25-27 Haziran 2014)
Prof. Dr. James Mathis, Amsterdam Üniversitesi

Devletler Hukukunda AB (30 Haziran- 1 Temmuz)
Prof. Dr. Catherine Brölmann, Amsterdam Üniversitesi

AB ve İnsan Hakları (2-3 Temmuz)
Prof. Dr. Yvonne Donders, Amsterdam Üniversitesi

AB Hukukunda Türk Vatandaşlarının Hakları (3-8 Temmuz)
Prof. Dr. Rolf Gutmann, Soysal davası avukatı

Not: Dersler İngilizce olarak yapılacaktır. 
Yaz okulunu tamamlayan katılımcılara sertifika verilecektir.
Yaz okuluna kayıt ücretsizdir. 
Konaklama için Yeditepe Üniversitesi öğrenci oteli ile temasa geçilebilir.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

kaynak: AB İLAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.