Sivilcelerden Kurtulmanın Yolları | İşe Yarayan 10 Yöntem

Özellikle ergenlik döneminde çoğumuzun başı sivilce ve aknelerle derttedir. Olur olmadık zamanlarda olur olmadık yerlerde çıkan sivilceler hayatımızı zehir eder.

Yüzümüzde çıkan sivilce ve akneler görüntü kirliliğine neden olup kendimize güvenimizi sarsabileceği gibi, ağrıya da neden olmaktadır. Bazılarımız bunu kendine dert edip sürekli sivilcesiyle uğraşmakta ve dikkat dağınıklığı yaşamaktadır.

Sivilcenin insanda bıraktığı zararları çeşitlendirmek mümkün.

Sivilcelerden Kurtulmanın Doğal Yolları


Sivilcelerden kurtulmak için kesin çözüm olduğunu düşünmüyorum ancak sivilce oluşumunu önleyici yöntemler, ve sivilcelerle başa çıkmanızı sağlayan pratik bilgiler işinizi kolaylaştırır diye tahmin ediyorum.

sivilce tedavisi, sivilce ile başa çıkmanın yolları, sivilceye kesin çözüm, sivilce tedavisinde işe yarayan yöntemler

Şimdi dilerseniz sivilce ile başa çıkma yollarından bahsedelim. Pahalı ilaçlar kullanmadan, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz sivilceden kurtulmanın pratik ve ucuz yollarını şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Aspirin

Aspirin, anti-enflamatuar özelliğinden dolayı, aknelerinizin azalmasında, hızlı ve ucuz bir yardımcıdır. Çoğu evde bulunur, bulunmasa bile kolaylıkla temin edilebilir. En basit kullanım şekli şöyledir; bir aspirini üç kaşık suda iyice eriterek yumuşak bir karışım elde edin, bunu cildinizin sivilceli bölgesine yedirip, tahminen yarım saat bekletin, kuruyup pul pul dökülmeye başladıktan sonra, bir cilt temizleme mendili ya da ıslak bir pamukla temizleyip, bol su ile durulayın.

2. Denize veya Yüzme Havuzuna Gidin

Denizde veya havuzda yüzmek sivilcelerden kurtulmaya yardımcı yöntemlerden birisidir.

Klorun cildi kuruttuğu bilinen bir gerçektir. Klorun bu özelliği sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. Yakınlarınızda yüzme havuzu varsa, imkanlarınızı kullanarak yüzmeye çalışın. Aynı şekilde denize girmeniz de tuzlu suyun sivilce üzerindeki pozitif etkilerinden dolayı çok iyi gelecektir. Akne ve sivilceler suyla temastan oldukça iyi biçimde etkilenir, fırsatlarınızı bu yönde değerlendirerek bolca yüzmelisiniz.

3. Aloe Vera

Aloe vera kullandığınız zaman, cildinize sağladığı rahatlama ile kendinizi harika hissedersiniz. Ayrıca, cildinizdeki enflamasyon ve kızarıklığı azaltır ve cildinizin fazla yağını alarak yağ dengesini korumuş olur.

4. Diş Macunu

Sivilce tedavisinde diş macunu kullanımı pek çoğumuzun bildiği ve uyguladığı bir yöntemdir muhakkak.

Diş macunu içerdiği silica ile iyi bir seçenek sayılabilir. Sivilcelerin kuruması ve etkilerinin azalması için uykudan önce diş macunu sürerek sivilceli bölgeye yedirin, sabah uyandığınızda, suyla güzelce yıkayıp temizleyin.

5. Bal Maskesi

Bal maskesi ile sivilce tedavisi çoğumuzun ilk defa duyduğu bir yöntemdir muhtemelen.

Bal lezzetinin yanı sıra, naturel bir antibiotiktir. Mükemmel bir sağlık kaynağı olduğu gibi, sivilce ve akneleride azaltıcı etkisi vardır, yapışma özelliğinden dolayı, ciltte biriken kir ve pislikleri temizleyerek, gözeneklerin nefes almasını sağlar. Basit bir maske yapmak için baldan yararlanın, iki yemek kaşığı altın iksiri balı bir çay kaşığı tarçın ile karıştırarak, yüzünüzün sivilceli bölgelerine uygulayın.

Kendinizi kirli ve pasaklı hissedebilirsiniz, netice alabilmek için tahminen 10 dakika sabredin, daha sonra yüzünüzü ılık su ile bolca durulayın.

6. Sarımsak

Sarımsak, yüksek oranda antioksidan içerdiğinden, akne mücadelesinde kullanılabilecek harika bir bitkidir, aynı zamanda anti-bakteriyel, anti-mantar ve anti-virüs özelliklerine sahiptir.

Sarımsak kullanarak sivilcelerinizden kurtulmanın iki yolu vardır; önleyici bir tedbir olarak sarımsağı sofranızdan hiç bir zaman eksik etmeyin, bu genel sağlığınızda yardımcı olduğu gibi, kanınızı da temizler. Digeri ise acil sonuçlar için; günde bir kaç defa, bir diş sarımsağı soyarak sivilceleriniz üzerinde ovalayın, şayet cildiniz hassas ise, soyulmuş sarımsağı ezip, az bir suyla krem kıvamına getirerek uygulama yapabilirsiniz.

7. Buhar Banyosu

Buhar akne ve sivilcelerin tedavisinde rahatlıkla kullanılan bir yöntemdir, çünkü gözeneklerin açılmasını sağlayarak, cilde nefes aldırır. Yüzünüze buhar banyosu yaptığınızda, cildiniz nemlenir ve toksinlerinden arınır.

8. Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, cilde iyi gelmesi ve güzelleştirmesi ile tanınır, buna ilaveten anti-bakteriyel ve anti-mantar özellikleri vardır. Yapılan çalışmalarda akne ilacı olan benzoit peroksit ile çay ağacı yağının benzer özellikler gösterdiği ve en az onlar kadar faydalı olduğu gözlenmiştir. Basit bir şekilde pamuk veya yumuşak bir fırça yardımıyla, sivilceli bölgeye uygulayın.

9. Salatalık

Salatalık bir anti-enflamatuar olarak çalışır, bazı insanlar salatalık dilimlerini yorgun ve şişmiş gözlerine kompres yapmak için kullanırlar. Bir diğer etkisi de, kızgın ve kızarmış sivilceler içindir.

Kullanımı ise şu şekildedir: İnce rendelenmiş salatalık ile, iki üç çay kaşığı limon suyunu harmanlayarak, elde ettiğiniz karışımı akneleriniz üzerine sürün, on veya on beş dakika beklettikten sonra yıkayarak temizleyin.

10. Sivilcelerinizi Asla Sıkmayın

Bu kuralı uygulamak pek çoğunuz için zor gelecek biliyorum ama bunu özellikle uygulamak durumundasınız. Çünkü sıkılan yer iltihaplanarak skar oluşumuna sebebiyet verir ve  bölgedeki bakteriler yayılarak, yüzünüzün sivilcesiz olan kısımlarına da istila ederler. Sivilcenin birinden kurtulayım derken daha fazlasıyla başa çıkmak mecburiyetinde kalırsınız. Bu yüzden bu kuralı sakın aklınızdan çıkarmayın. Sivilceleri sıkmak zararlı mıdır? sorusunu hiç duymamışız kabul ediyoruz.

Lifehacker Türkiye'den alıp paylaştığımız bu sivilceden kurtulma yöntemleri tıbbi veriler değildir. Bu yüzden uygulamadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Bu yazı şu konularla ilgilidir: sivilce giderici yöntemler, hızlı bir şekilde sivilcelerden kurtulma yöntemleri, sivilcelerden nasıl kurtuluruz, sivilce maskesi, sivilce karşıtı maske, sivilcelerden kurtulmanın yolu, sivilce tedavisinde kesin çözüm, sivilcelerden kurtulmanın kolay yolu.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Çay ağacı yağı dikkatimi çekti ençok,önerileriniz için teşekkürler.
    www.hedefce.com

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.