TURMEPA Sizi Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliğe Davet Ediyor

21 Akdeniz ülkesi, Ocean Conservancy çatısı altında dünyanın en eski ve en geniş kapsamlı kıyı temizleme etkinliğini gerçekleştiriyor. Etkinliğin Türkiye ayağını ise TURMEPA (DenizTemiz Derneği) yürütüyor.

TURMEPA bu sene 20. yılını kutlaması dolayısıyla bu etkinliği tam 20 noktada gerçekleştiriyor.

Etkinlik noktaları: 
İstanbul, İzmir, Samsun, Mersin, Çanakkale, Muğla-Bodrum-Fethiye-Marmaris-Göcek-Marmaris, Zonguldak-Amasra-Bartın, Denizli, Rize, Trabzon, Ordu, Sinop, Samsun.

Etkinlik Tarihi:
20 Eylül 2014 Cumartesi

Bilgi almak isteyenler; 
Çevre Yüksek Mühendisi Aslin Hanımla iletişime geçebilirler.
Tel:0216 310 93 01 ve asline@turmepa.org.tr


Uluslararası Kıyı Temizleme Etkinliği Nedir?

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası, ilk olarak “The Ocean Conservancy” adlı sivil toplum kuruluşu tarafından 1986 yılında, ABD’nin Texas eyaletinde düzenlendi. Gördüğü yoğun ilgi sonrası önce ABD eyaletlerine ve daha sonra tüm dünyaya yayılarak bir dünya kıyı temizleme gününe dönüşen kampanya, daha sonra uluslararası bir nitelik kazanarak International Coastal Cleanup (ICC) adını aldı. Türkiye’de 2002 yılından bu yana TURMEPA himayesinde gerçekleştirilen ve deniz ve kıyı temizliği alanında bilinen en eski ve en büyük gönüllü katılımı olan etkinlik, ülkemizde Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası olarak anılıyor.

Uluslararası Kıyı Temizliği Kampanyası’nda toplanan katı atıkların kayıtları incelenerek atıkların cins ve kaynağının istatistiği yapılıyor ve kampanyaya katılan ulusal ve uluslararası tüm ülkelere bir rapor halinde sunuluyor. Bu rapor sonucunda, tüm dünya genelinde denizlerdeki kirliliğin kaynakları ve atıkların yıllara göre gösterdiği değişkenlik saptanıyor. Tüm dünyadan gelen bilgilerden elde edilen sonuçlar doğrultusunda da alınması gereken önlemler tespit ediliyor ve denizlerdeki kirliliğin önlenmesi yönünde çalışmalar yapılıyor.

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.