Bursalı Lise Öğrencisi Köy Müzesi Kurdu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, bir lise öğrencisi, köylülerden topladığı eski eşyalar ve tarım aletleriyle evini müzeye çevirdi.

Evini müze haline getiren Yakup Solmaz, “Müze çalışmalarım devam ediyor. Hala eski eşyaları topluyorum. İnşallah bölgenin tek köy müzesini ben kuracağım” diye konuştu.

bursa köy müzesiYenişehir Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışını yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, köylerden topladığı tarım aletleri ve antika eşyalarla evini müzeye çeviren Yakup Solmaz isimli öğrenciye özel ilgi gösterdi.
 
Yenişehir’in Karaamca mahallesindeki evini topladığı otantik eşyalarla müze haline getiren Yakup Solmaz ile daha önce tanıştıklarını belirten Vali Karaloğlu, “Kendisini taktir ediyorum. Tarihi eserleri günümüze taşıma gayreti herkese örnek olmalı. Onu bu okulda görünce mutlu oldum” diye konuştu.

Bu haber aegitimajansi.com adresinden alınmıştır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.