İnsan Beynini Geliştiren 10 Roman

insan beyni, zeka, kişisel gelişim
Edebiyatın ‘iyileştirici’ niteliğinden yola çıkan bir grup bilim insanı, nitelikli romanların insan beynini geliştirip keskinleştirdiğini, sosyal bağları güçlendirerek kişiliği değiştirdiğini ve ilişki kurmayı kolaylaştırdığını belirledi.

Toronto Üniversitesi öğretim üyesi psikiyatr Keith Oatley ve Ingrid Wickelgren, Scientific American’da yazdıkları makalede, roman kahramanlarıyla özdeşleşmenin, hem hayal dünyasını zenginleştiridiğini, hem de sosyal bağları güçlendirdiğini belirttiler.

İki bilim insanı, insan beynini en fazla geliştiren on romanı da tespit etmişler.


İşte insan beynini etkileyen 10 roman:

  1.   Johann von Goethe / Genç Werther’in Acıları (1787)
  2.   Jane Austen / Aşk ve Gurur (1813)
  3.   Nathaniel Hawthorne / Kırmızı Leke 1850
  4.   Gustave Flaubert / Madam Bovary (1856)
  5.   George Eliot / Middlemarch (1870)
  6.   Leo Tolstoy / Anna Karenina (1877)
  7.   Virginia Woolf / Bayan Dalloway (1925)
  8.   Toni Morrison / Sevgili (1987)
  9.   J.M. Coetzee / Utanç (1999)
  10.   Muhsin Hamid / Gönülsüz Köktendinci (2007)

Bilim dünyasından gelen bu haber kitap severleri şüphesiz mutlu edecektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.