Sabancı Vakfı, Üniversite Öğrencilerine Karşılıksız Burs Verecek

Sabancı Vakfı, 41 yıldır maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vererek gençlerin eğitimini destekliyor. 2015 - 2016 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine karşılıksız burs desteği sağlayacak olan Sabancı Vakfı, her yıl 400’ü yeni olmak üzere, toplamda 1.500’e yakın öğrenciye burs veriyor. Vakfın 41 yılda verdiği burs sayısı 41 bini aştı.

burs haberleri

Sabancı Vakfı Bursları, üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam ediyor ve her yıl Ekim-Haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor. Öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü de getirmiyor. 2015-2016 eğitim yılında aylık burs tutarı lisans öğrencileri için 410 TL, ön lisans öğrencileri için 210 TL’dir.

Yeni yerleşen öğrencilere 4 farklı tip burs programı
Sabancı Vakfı, burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) yeni yerleşen öğrencilere yönelik dört farklı burs programı sunuyor.

          i.   Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan öğrencilere veriliyor.

        ii.   Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1’er öğrenciye veriliyor.

      iii.   Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık “Turizm ve Seyahat Hizmetleri” ile “Turizm ve Otel İşletmeciliği” Bölümlerine sınavsız geçiş hakkı ve en az 65 lise diploma notu ile yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

        iv.   Engelli Öğrenciler Bursu; görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS’de yerleştirme puanı ile sıralamanın en üstünde olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5’er öğrenciye veriliyor.

Burs Başvuruları Üniversitelerin Burs Ofislerine Yapılacak
Sabancı Vakfı burslarına üniversitelerin burslarla ilgili birimlerinden temin edilecek başvuru formu ve istenen belgelerle başvuru yapılabiliyor. İlan edilen koşullara uygun öğrencilerin, burs başvurularını kayıt hakkı kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri ya da burs ofislerine üniversitenin belirlediği tarihlerde teslim etmeleri gerekiyor. Öğrenci İşleri ve Burs Ofisi tarafından farklı bir tarih belirlenmediği durumda son başvuru tarihi 16 Ekim 2015’tir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Sitenizde vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
    iptv ile
    ilgili de sitemizi ziyaret edebilirsiniz....

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.