PDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Özellikle akademik çalışmalar yürüten, makale ve tez yazan herkesin mutlaka bilmesi gereken; fotoğraftaki metinleri tarayıp dijital ortama aktaran bir yazılımdan bahsetmek istiyorum sizlere. Bu sayede artık gazeteden, dergiden, kitaptan bilgisayara yazı aktarma yaparken el ile yazmak ve saatlerce uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

Bu yazılımın ismi OCR. Türkçesi şu: Optik Karakter Tanıma.

OCR nedir ve ne işe yarar?

OCR yani Optik Karakter Tanıma gazete, kitap, dergi, broşür gibi basılı materyaldeki metinleri tanıyıp bunları bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi dijital ortamlarda düzenlenebilir yazılara çevirmenize olanak sağlayan bir sistem/yazılımdır. Yani artık tarayıcı veya kamera yardımı ile dijital ortama aktardığınız bir kağıtta yazılanları word gibi yazım programlarına aktarmanız mümkün.

En basit ifadesiyle OCR, resim dosyalarındaki yazıları word'e aktarmanıza olanak sağlıyor.

Bu işi gören programlar var. Mesela Microsoft One Note.

Ama ben sizlere bir online servisten, bir internet sitesinden bahsetmek istiyorum. Çünkü kurulum gerektirmiyor, kullanımı kolay, her yerden ulaşılabilir, yer kaplamaz ve ücretsiz.

Diyelim ki evinizde bir tarayıcınız veya fotoğraf makineniz yok. Hiç önemli değil. Cep telefonu yardımı ile kullanmak istediğiniz bölümün açık ve anlaşılabilir bir fotoğrafını çekin ve bilgisayarınıza aktarın.

Daha sonra aşağıdaki internet sitesini ziyaret edin.


http://www.onlineocr.net/

Artık 5 mb'a kadar olan JPG, BMP, TIFF, GIF gibi resim dosyalarınızdaki yazıları ücretsiz taratarak DOCX, XLSX ve TXT dosya formatlarına çevirebilirsiniz.

Ayrıca bu servis sadece resim dosyalarından değil, PDF dosyasından da çevirme işlemi yapıyor. Yani bu online OCR servisini kullanarak PDF'ten Word ve Excel'e çevirme işlemini de ücretsiz olarak yapabilirsiniz.


online ocr, ücretsiz ocr, ücretsiz resimden worde yazı aktarma sitesi, fotoğraftaki yazıları word dosyasına yazmadan nasıl aktarırız?



Bunun için aşağıda yer alan şu 3 basit adımı uygulayabilirsiniz:

1. Adım: Taratmak istediğiniz dosyayı siteye yükleyin/upload edin.
2. Adım: Dosyada yer alan metnin dilini ve eğer yazıyı kopyalayıp yapıştırmak yerine Word, Excel veya Metin Belgesi halinde indirmek istiyorsanız ihtiyacınız olan dosya formatını seçin.
3. Adım: Convert edip işlemi tamamlayın.

Not: Tarayıp çevirme işlemine başlamadan önce bir kod verip doğrulama yapmanızı istiyor ve siteye üye olmadan 1 saatte en fazla 15 adet işlem yapmanıza izin veriyor.

Umarım işinize yarar, herkese iyi çalışmalar.

Arama terimleri: PDF converter, Online PDF converter, PDF çevirme sitesi, Ücretsiz PDF dosyası çevirme, Programsız PDF çevirme nasıl yapılır? Resim dosları Word'e yazı şeklinde nasıl aktarılır? Kitaptaki yazıları Word'e aktarmak mümkün mü? JPG dosyalarındaki yazılar nasıl okunur?

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Çok yararlandım teşekkürler.. :-)

    YanıtlaSil
  2. Benim için çok faydalı oldu. Tez yazıyorum ve yabancı kaynağı elde etme yolum yoktu. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  3. İşime yarar bir bilgi oldu teşekkürler

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.