Pokemon Go nedir? Nasıl indirilir? Nerelerde oynanır? İpuçları nelerdir? [Pokemon GO Rehberi]

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sürüyor. Pokemon Go nedir, nasıl indirilir, nasıl oynanır, nerelerde oynanır, ipuçları - hileleri nelerdir, tehlikeleri var mıdır soruları hiç şüphesiz son günlerin en merak edilen sorularından. Biz de Bilgilendiren Haberler olarak aklınızdaki tüm bu sorulara cevap bulabilmeniz için bilgilendirici bir Pokemon GO Rehberi hazırladık.


pokemon go logo, pokemon go indir, pokemon go yükle, pokemon go kurulum, pokemon go rehberi, pokemon go nedirPokemon nedir?

Pokemon Japon oyun yapımcısı Satoshi Tajiri tarafından ilk kez 1996 yılında çıkartılmıştır. Anime ve manga oyun serisidir. Nintendo şirketinin sunduğu The Pokemon Company tarafından yönetilmektedir. Rol yapma oyunu olarak Game Boy için piyasaya sürülmüştür. Mario'dan sonran en başarılı video oyunu olarak gösterilmektedir. Pokemon zaman ilerledikçe sadece oyunu ile değil kitap, çizgi film, kart oyunu gibi birçok şekilde karşımıza çıkmıştır.


Pokemon Go nedir?

Pokemon Go, zenginleştirilmiş gerçeklik (Augmented Reality - AR) teknolojisiyle çalışan bir cep telefonu uygulaması.

Oyuncular telefonlarının kamera özelliğini kullanarak bulundukları ortamı tarayabiliyor ve kamera görüntüsü üzerinde beliren Pokemonları yakalayabiliyor.

Pokemon Go çıktığı ilk günden beri adından sıkça söz ettiriyor. Oyunun hayatın bire bir içinde olması bir yana, kullanılan grafikler ve ilgi çekiciliği kısa sürede hatırı sayılır bir kitleyi peşinden sürüklüyor.

Pokemon Go'nun resmi tanıtım videosu.


Pokemon Go nasıl oynanır?

Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor.

Farklı Pokemonlar farklı ortamlarda yaşıyor. Mesela su Pokemonlarını yakalamak için oyuncunun göl ya da deniz kenarlarına gitmesi gerekiyor.

Oyuncular Pokemon toplayıp deneyim kazandıkça seviye (level) atlıyor ve 5. Seviyeye geldiklerinde de Pokemonlarını savaştırabiliyorlar. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor.

Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.

Oyunda Poke Stop adı verilen istasyonlar mevcut. Bu istasyonlar nerde olduğu bilinmeyen özel duraklar olarak adlandırılabilir. Poke Stop'ları bulduğunuz takdirde fazladan birkaç Poke Topu elde edebilirsiniz.

Poke Gym adı verilen salonlarda ise, elinizde bulunan mevcut Pokemonları kullanarak rakiplerinizle savaş haline girebilirsiniz. Savaşı kazanmanız durumunda elde edeceğiniz Pokemonlar ham bir sonraki savaş için size büyük avantaj katacak hem de koleksiyonunuzu geliştirecek. Yalnız tekrar hatırlatalım, belirli sayıdan sonra elde edeceğiniz her Pokemon için yeni Poke Top'larına ihtiyacınız olacak.

Kullanıcıları sokağa çıkıp Pokemon avlamaya teşvik eden oyun, telefonların GPS sistemlerini de kullanıyor.

Oyun devamlı olarak konum bilginizi kullandığı için oldukça hızlı bir şarj tüketimini sahip. Gün içinde Pokemon GO oynama sürenizin fazla olması hızlı şarj cihazı veya PowerBank ihtiyacınızı beraberinde getirecektir.

Webtekno'nın hazırladığı Pokemon Go nedir nasıl indirilir? isimli video.


Pokemon GO oynamanın ipuçları nelerdir?

-Oyuna henüz başlayacaklar için şayet Pikachu yakalamak istiyorsanız, size verilen ilk 3 Pokemon’dan hiçbirini seçmeyin, reddedin. Sonra karşınıza çıkacak ilk birkaç Pokemon’dan biri Pikachu olacak.

-Oyuncuların en büyük yardımcılarından biri de ekranın sağ alt köşesindeki “yakınındaki” butonu. Bu özellik sayesinde yakınınızdaki Pokemonları görebilirsiniz. Bir adım en yakını, üç adım en uzak Pokemon’u gösteriyor.

-Pokestop noktalarına uğramadan geçmeyin. Bu Pokestop’lar size poke topu ve farklı eşyalar sağlayacak. Bir Pokestop noktasını 5 dakikada bir tekrar kullanabilirsiniz. Ayrıca Pokestop noktalarının etrafında ya da altında her zaman Pokemon oluyor bizden söylemesi.

- Pokemon’la karşılaştığınızda poke toplarınızı boşa harcamayın. Pokemon’un etrafında çıkan halka sizin hedefleme sisteminiz. Bunu kullanmak için poke topuna basılı tutun. Burada önemli olan halka küçüldüğünde atış yapmak. Unutmayın yeşil halka kolay, sarı halka orta, kırmızı halka ise zor yakalanan Pokemonlarda ortaya çıkıyor.

- Gün içerisinde farklı saat dilimlerinde oynamak, farklı Pokemonlar yakalamak için önemli bir ayrıntı. Özellikle Amerikalı oyuncuların oyunda olmadığı saatleri seçmek şansınızı artıracaktır. Unutmayın, bazı Pokemonlar gece, bazıları da gündüz çıkıyor.

- Farklı mekânlar, farklı Pokemonlar demek. Kalabalık ve Pokestop olan mekânlarda her zaman Pokemon vardır fakat özel ve zor bulunan Pokemonlar için ara sokakları da gezmeniz gerekecek.

-Yakaladığınız Pokemonlar tekrar karşınıza çıkabilir ancak daha önce yakaladığınız için bu Pokemonları es geçmeyin. Keza bu aynı Pokemonlar sizin Pokemonlarınızın evrim geçirmesine (evolve) yardımcı olacak.

-Bir de şanslı yumurtalar var. Bu yumurtalar çatladığında sürpriz bir Pokemon’la karşılaşacaksınız. Fakat bu yumurtaların çatlaması için 2, 5 ya da 10 km yürümeniz gerekiyor. Bir ayrıntı daha; kilometresi fazla olan yumurtalardan daha nadir Pokemonlar çıkıyor.

- Ve son olarak Pokemon GO arka planda çalışmıyor. Yani oyunda olacağınız her an şarjınız azalacak demektir. Pokemon GO kullandığı donanımla birlikte şarjınızı en hızlı bitiren uygulamalardan biri olacak. Pokemon avına çıkarken yedek batarya almayı unutmayın!

pokemon go oyun ekran görüntüsü


Pokemon GO resmi uygulaması Türkiye'de ne zaman çıkacak?

Dünya'da etkisini hızla arttıran Pokemon GO oyunu Türkiye'de henüz Google Play ve AppStore'da yerini almadı. Oyuna olan ilgiden dolayı sunucularında yoğunluk oluşan yayımcılar sadece üç ülkede oyunu oyunseverlerin hizmetine sundu. Türkiye'de ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.


Pokemon GO Türkiye'de nerelerde oynanır?

Pokemon karakterleri başta İstanbul’daki Taksim Meydanı, Gezi Parkı, tarihi camiler, metro istasyonları ve alışveriş merkezleri olmak üzere tüm şehirlerin insan kalabalığının yoğun olduğu noktalarında bulunuyor.

Tabi bu ara sokaklar, başka şehirler ve hatta köylerde bile karşınıza çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Her yerde Pokemon bulma olasılığınız var. Ancak başarı için kalabalık yerleri tercih etmenizi öneririz.


Pokemon Go oynamanın zararları nelerdir?

Pokemon GO oyunu tüm hızıyla popülerliğini arttırırken, oyunu kötü amaçlarına alet etmeye çalışan insanlar da ortaya çıkmaya başladı. ABD'de GPS üzerinden Pokemon arayan kullanıcıları tuzağa çekmek için ıssız yerelere işaret koyan bazı çeteler, yakaladıkları gençlere zarar veriyor. Polis raporlarına göre bu şekilde darp, soygun, gasp gibi olaylar hergün artıyor. O yüzden dikkatli olmanızı öneririz!


Pokemon Go Ücretli mi?

Oyun ücretsiz indirilip oynanıyor ancak uygulama içerisinde pek çok oyunda olduğu gibi satın alabileceğiniz ekstra özellikler mevcut.


Pokemon GO'da kaç karakter var?

Pokemon GO oyununda 722 karakter var.

pokemon go logo


Pokemon GO nasıl indirilir?

Pokemon Go çılgınlığı tüm dünyayı kasıp kavuruyor. Şu an için sadece Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıcıların rahatça indirebildiği Pokemon Go'yu Türkiye'deki kullanıcıların doğrudan iPhone ve Android telefonlarına indirebilmesinin bir yolu yok. Ancak izleyeceğiniz birkaç adımla Pokemon Go'yu Türkiye'den de indirebilmek elbette mümkün.


Pokemon Go Iphone'a nasıl yüklenir?

Pokemon Go'yu iPhone'lara yüklemek için izleyeceğiniz iki yol var. İlk olarak uygulama mağazasını değiştirerek Pokemon Go'nun yayınlandığı Yeni Zelanda veya Avustralya mağazalarından birinden hesap açarak Pokemon Go'yu indirebilirsiniz. İkinci olarak ise hipstore indirerek kurabilirsiniz.


Pokemon Go Android'e nasıl yüklenir?

pokemon GO oyununu Android işletim sistemi kullanan telefonlarınızda oynayabilmek APK indirmeniz gerekmektedir.

DİKKAT!! Pokemon GO oyunu Android ve IOS indirme bağlantıları için ve oyunu telefonunuza nasıl indirebileceğinizi öğrenmek için Hürriyet'in hazırladığı resimli anlatıma göz atmanızı öneririz. Göz atmak için tıklayın.


Pokemon GO tablet bilgisayarda nasıl oynanır?

Pokemon GO bir mobil oyun. Ancak oyunu akıllı telefonlar dışında bir cihazla oynamak şu an için mümkün değil. Zira Pokemon GO şimdilik, akıllı telefonlar üzerinden oynanabiliyor. Oyunun tablet versiyonu ise bulunmuyor.



Pokemon GO nedir, nasıl indirilir, nerelerde oynanır, ipuçları nelerdir? başlıklı makalemizi hazırlarken yararlandığımız kaynaklar: 

1) http://www.hurriyet.com.tr/pokemon-go-nasil-indirilir-nasil-oynanir-40139933
2) http://www.bbc.com/turkce/haberler-36773146
3) http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1265631-pokemon-go-ne-zaman-cikiyor
4) http://www.haberturk.com/ekonomi/teknoloji/haber/1265869-pokemon-go-ustasi-olmanin-tuyolari/17
5) http://www.ntv.com.tr/teknoloji/pokemon-go-hakkinda-her-sey-pokemon-go-nasil-oynanir,HVN6LyY8HUmRUDDUso0oXg
6) http://www.webtekno.com/video/oyun/pokemon-go-nedir-nasil-indirilir-nasil-oynanir-v775.html
7) http://www.aksam.com.tr/guncel/pokemon-go-2016-nedir-turkiyede-cikti-mi-nasil-oynanir/haber-531908
8) http://www.aksam.com.tr/foto-galeri/teknoloji/pokemon-gonun-hilesi-bulundu/31362/
9) http://www.mynet.com/haber/dunya/pokmon-go-hakkinda-en-cok-sorulan-5-soru-ve-cevaplari-2533176-1
10) http://oyun.mynet.com/pokemon-go-nedir/yeni-oyunlar
11) http://www.milliyet.com.tr/pokemon-go-nedir-nasil-oynanir--teknoloji-2275589/

pokemon go hilesi, pokemon go indir, pokemon go android indir, pokemon go iphone indir, pokemon go ios indir, pokemon go download, pokemon go android, pokemon go apk indir, pokemon go ücretsiz indir, pokemon go nedir, pokemon go rehberi, pokemon go hakkında herşey, pokemon go ipuçları, pokemon go oyun alanları, pokemon go türkçe indir, pokemon go gym nedir? poke stop nedir

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Güncel haberleri bu sayfada bulabılırsınız.. http://www.nasil.com/pokemon-go-nasil-oynanir

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.