CNBC-e ekranlara veda etti, yerine TLC geldi

Bilindiği üzere Doğuş Grubu'na ait CNBC-e televizyonu Discovery Networks tarafından satın alınmıştı.

>> Ece Seçkin'in Yeni Klibi "Follow Me" Yayınlandı. İzlemek için tıkla

Satım işleminin ardından yapılan açıklamada bundan sonra CNBC-e isminin kullanılmayacağı ve uluslararası bir isim olan TLC ismi ile Türkiye'de yayın yapılacağı açıklanmıştı. Bu değişim işleminin Kasım 2015 içerisinde yapılacağı söylenmekle birlikte kesin tarih verilmemişti.

tlc tv türkiye  logo
İşte değişimin yaşanacağı tarih geldi çattı. Türk televziyon tarihine damga vuran, pekçok uluslararası yapımı Türk izleyicisi ile buluşturan efsane kanal CNBC-e yayın hayatına 5 Kasım 2015 itibariyle son veriyor. Kanal başka bir frekansa taşınmayacak, yayın hayatı tamamen son bulacak.

CNBC-e yerine kurulan yeni kalan TLC ise Türksat, D-Smart, Digiturk, Kablo Tv gibi tüm platformlarda aynı frekanstan yayın yapmaya devam edecek.

TLC frekans bilgileri: 12015 H (Yatay) 27500 5/6

TLC Tanıtım Filmi





Peki Türkiye'de yayın hayatına başlayacak olan TLC nasıl bir kanal olacak, CNBC-e'de yayınlanan diziler ve programlar yayınlanmaya devam edecek mi, kafanıza takılan soruların cevabını ve merak edilen her şeyi TLC yetkilileri cevaplıyor.

- Yayın politikasında bir değişiklik olacak mı?
TLC, günün 24 saati kurgu ve gerçeğe dayalı içeriklerin en iyi, en kalitelisini sunacak. Gündüz kuşağında gösterilen ekonomi haberleri artık yayın akışında yer almayacak.

- TLC ne zaman CNBC-e’nin yerine geçecek?
TLC Kasım ayının başında yayına girecek, kesin tarihle ilgili daha detaylı açıklamayı kısa süre içinde yapıyor olacağız.

- Ne gibi yenilikler olacak? TLC’yi farklı kılan nedir?
Dünyanın önde gelen, kurmaca dram dizilerinin yanı sıra TLC, mutlaka görülmesi gereken reality, “yaşam tarzı” ve gerçeğe dayalı eğlence programları da sunacak. Bu kombinasyon TLC’yi yüksek kaliteli uluslararası eğlencenin Türkiye’deki adresi yapacak.

- Yayın akışı nasıl olacak?
Gündüz akışı, ağırlıklı olarak Oprah Prime, Cake Boss ve Say Yes to the Dress gibi “yaşam tarzı”na odaklanan programlardan oluşacak. Prime Time’da ise; Kasım ayında kanalda prömiyer yapacak olan Fear the Walking Dead ve Aquarius gibi büyük hitleri de içeren en yeni ve en iyi uluslararası kurmaca dram, komedi ve gerçek hayata dayalı programlar yer alacak.

- Game of Thrones ve Doctor Who gibi hit dizileri yayınlamaya devam edecek misiniz?
TLC, CNBC-e’nin, Hannibal, Vikings, Hot In Cleveland, Two Broke Girls, Mike & Molly ve The Following gibi bazı hit dizilerini yayınlamaya devam edecek. Başka program alımları ile ilgili detaylar önümüzdeki haftalarda duyurulacak. Detaylar için bizi takip etmeye devam edin!

- TLC ve Discovery Channel'ın ortak programları olacak mı?
TLC, Discovery Channel’da yer alan Running Wild with Bear Grylls ve Joel Lambert ile Manhunt gibi bazı popüler ve eğlenceli şovlarını yayınından sonra gösterecek, böylece bu muhteşem içeriğini daha fazla seyirci ile paylaşmış olacak.

- Kanal SD olarak mı yayın yapmaya devam edecek, yoksa HD mi olacak? HD olmayacaksa, HD kanalla ilgili planlarınız var mı?
TLC, SD yayın yapmaya devam edecek. Bu aşamada HD versiyonunu sunmak gibi bir planımız yok.

- TLC ne anlama geliyor?
TLC, ABD asıllı bir marka ve orada başladığında The Learning Channel yani Öğrenme Kanalı olarak biliniyordu. Şimdi dünyada 190 pazarda var olan TLC, dünyanın lider uluslararası “yaşam tarzı” ve eğlence kanalı haline geldi ve İngiltere, Güney Afrika, Polonya ve Asya Pasifik’te 1 numaraya yerleşti.

- TLC yeni bir frekansta mı yayın yapacak? Her platformda aynı mı olacak?
Şu anda frekans ya da kanal numarasını değiştirme gibi bir planımız bulunmuyor. Ancak gelecekte değişmesi halinde tüm seyircilerimizin ve reklam verenlerimizin bilgilendirileceğini temin ederiz.

- CNBC-e’yi neden TLC’ye çevirdiniz?
CNBC-e, Discovery Communications tarafından satın alındı ve stratejilerinin bir parçası olarak kanalın yerini uluslararası bayrak taşıyıcı “yaşam tarzı” ve eğlence kanalı TLC aldı. Yeni kanal, Kasım ayında yayına girecek ve en son çıkan, mutlaka görülmesi gereken dram, komedi, “yaşam tarzı” ve realite şovlarını izleyiciyle buluşturacak.

- CNBC-e’ye ne oldu? Başka bir frekanstan mı yayın yapacak?
Kasım ayında TLC’nin yayına girmesi ile CNBC-e Türk televizyonlarındaki yayın hayatına son verecek.

- TLC’yi tüm platformlarda seyredebilecek miyiz? Yoksa sadece ücretli platformlarda mı olacak?
Tıpkı CNBC-e gibi TLC de tüm platformlardan seyredilebilecek.

- TLC’yi internetten seyredebilecek miyiz?
TLC yayına başladığı zaman, canlı olarak yalnızca televizyondan seyredilebiliyor olacak. Ancak kanalın web sitesinde VoD (seç izle) seçeneği sabit olacak, dolayısıyla en beğendiğiniz programları istediğiniz zaman seyredebileceksiniz.

- TLC hangi ülkelerde yayın yapıyor?
TLC, Amerika’da 95 milyondan fazla ve 190 pazarda 303 milyon haneye ulaşan, uluslararası bir marka. Ancak TLC Türkiye, Türk seyircilere özel seçilmiş, değişik içeriği ile eşsiz bir kanal olacak.

TLC TV hakkında detaylı bilgi için resmi sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

www.tlctv.com.tr


tlc kimin, sahibi türk mü, tlc tv yayın akışı, TLC kablolu tv, cnbc-e ne oldu, cnbce kapandı mı, cnbce neden kapandı? Tlc digiturk, cnbce açılmıyor kayboldu. Tlc dsmart, cnbc-e yeni frekansı ne, tlc yayın akışı, tlc dizileri programları tlc frekans bilgileri tlc tv frekans, tlc kablo tv tlc kimin, cnbse noldu?

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. çok efsane kanaldı. kapanmasına üzüldüm ama yeni kanalda ekonomi yayınının olmamasına sevindim. inşallah güzel bişey çıkacak ortaya. ben heyecanlıyım.

    YanıtlaSil
  2. The originals. Filmi TLC de yayinlanacak mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. internet sitelerinde bir bilgi bulamadım. dilerseniz facebook adreslerinden sorabilirsiniz kendilerine. https://www.facebook.com/TLCTurkiye

      Sil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.