Lincoln ve Kennedy Suikastleri Arasındaki İlginç Benzerlikler

Kader mi Tesadüf mü bilinmez ama Tarihte eşi benzeri olmayan bir olaydan, daha doğrusu olaylar zincirinden bahsetmek istiyorum size.

100'er yıl arayla yaşamış iki Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, John F. Kennedy ve Abraham Lincoln arasında pekçok yönden inanılmaz benzerlikler var. Yaşamlarından tutun da ölümlerine kadar....

Amerika Birleşik Devletleri'nin 16. ve 35. başkanları hakkında en çok bilinen şey ikisinin de suikaste kurban gittiğidir. Aynı zamanda ilk bakışta en büyük ortak noktaları da budur.  Fakat tek ortak noktaları bu değildir. Bu ikili arasında, izahı pek de mümkün olmayan benzerlikler var.

Abraham Lincoln ve John F. Kennedy Suikasti Benzerlikleri, John F. Kennedy suikasti, Kennedy suikastının gizemi, Kennedy suikasti gerçeği, Lincoln ve Kennedy arasında ne gibi benzerlikler var? Kennedy ve Lincoln suikastlari tesadüf mü? Kennedy suikasti nedir? Mucize tesadüfler. Lincoln ve Kennedy'nin kesişen kaderleri. Lincoln ve Kennedy suikastleri arasındaki ortak noktalar.Lincoln ve Kenndy mucizesi. İki ABD başkanı arasındaki ilginç tesadüfler. Başkan Kenedi suikasti hakkında ilginç bilgiler..

2 Amerika Başkanı, John F. Kennedy ve Abraham Lincoln arasındaki ilginç benzerlikler şu şekildedir:

Abraham Lincoln'un kongreye seçildiği yıl 1846.
John F. Kennedy'nin kongreye seçildiği yıl 1946.

Abraham Lincoln'un ABD Başkanı olduğu yıl 1860.
John F. Kennedy'nin ABD Başkanı olduğu yıl 1960.

Her iki başkan da bir cuma günü suikasta kurban gitti.
Her iki başkan da başlarına isabet eden kurşunla oldu.

Lincoln'un sekreterinin soyadı Kennedy idi.
Kennedy'nin sekreterinin soyadı Lincoln idi.

Lincoln ve Kennedy güneyliler tarafindan öldürüldü.
Koltuklarına onlardan sonra yine güneyliler oturdu.

Yerlerine gelen başkanların soyadları Johnson'dı.

Lincoln'den sonra başkan olan Andrew Johnson'ın doğum yılı 1808'di.
Kennedy'den sonra başkan olan Lyndon Johnson'ın doğum yılı 1908'di.

Lincoln'u vuran John Wilkes Booth'un dogum yılı 1839'du.
Kennedy'yi vuran Lee Harvey Oswald'ıd doğum yılı 1939'du.

İki suikastçinin de üç ismi vardı.
İki suikastçinin de isimlerinde 15 harf vardı.

Lincoln, "Kennedy" isimli bir tiyatroda vuruldu.
Kennedy, "Lincoln" model bir otomobilde vuruldu.

Abraham Lincoln'ün suikaste kurban gittiği tarihi tiyatro binasının ismi Ford'.
Kennedy'nin ise öldürüldüğü sırada karısıyla beraber içinde bulunduğu arabanın markası "Ford"

Lincoln'u vuran tiyatrodan kaçtı, bir depoda yakalandı.
Kennedy'yi vuran depodan kaçtı, bir tiyatroda yakalandı.
Suikastçilerin her ikisi de davaları başlamadan öldürüldü.

Lincoln ve Kennedy isimlerinin ikisi de 7 harften oluşuyor.
İkisi de Beyaz Saray'da yasarken birer evlatlarını kaybettiler.

Tüm bunlar tesadüfse eğer sizce de bu kadar tesadüf fazla değil mi?

Arama Terimleri: Tarihteki ilginç olaylar, tarihi olaylar, ilginç bilgiler, tarihteki ilginç tedafüler, inanılmaz olaylar, enteresan bilgiler ansiklopedisi, tarihteki esrarengiz olaylar, amerika tarihindeki ilginçlikler, dünyanın en ilginç olayları, kennedy ve lincoln arasındaki tarihi benzerlikler, Abraham Lincoln ve John F. Kennedy Suikasti Benzerlikleri, John F. Kennedy suikasti, Kennedy suikastının gizemi, Kennedy suikasti gerçeği, Lincoln ve Kennedy arasında ne gibi benzerlikler var? Kennedy ve Lincoln suikastlari tesadüf mü? Kennedy suikasti nedir? Mucize tesadüfler. Lincoln ve Kennedy'nin kesişen kaderleri. Lincoln ve Kennedy suikastleri arasındaki ortak noktalar.Lincoln ve Kenndy mucizesi. İki ABD başkanı arasındaki ilginç tesadüfler. Suikaste kurban giden ABD başkanları kimler? Başkan Kenedi suikasti hakkında ilginç bilgiler..

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Kennedy ve Lincoln başarılı iki siyasetçiydi. Bu konuda paylaşım yapmanız son derece güzel bir nokta olmuş. Umarım bu tür paylaşımlara devam edersiniz.

    YanıtlaSil

İlginç bilgiler, Biyografiler, Dekorasyon önerileri, Güzellik ipuçları, Edebiyat haberleri ve daha fazlası "Bilgilendiren Haberler"de...

- Yorumlarınız hemen yayınlanır.
- Reklam yapmak, HTML kullanmak, Link bırakmak serbesttir.
- Üye olmadan, Anonim olarak da yorum yapabilirsiniz.
- Yorumlarınıza cevap alabilmek için "Beni bilgilendir"i işaretleyin.
- Yapılan yorumlardan site sahipleri sorumlu tutulamaz!



Bilgilendiren Haberler'de günlük diziler, kadın programları, gündüz kuşağı programları, magazin programları, kore dizileri, hint dizileri, yerli diziler, fragmanlar, dizi fragmanları, sinema fragmanları, ilginç bilgiler, ilginç haberler, etkinlik duyuruları, internet ve bilgisayar kullanımına dair faydalı bilgiler, güzellik sırları, dekorasyon önerileri, edebiyat haberleri, komik videolar, oyun tavsiyeleri, sinema filmi fragmanları, blogger ipuçları, biyografiler, sevilen oyuncuların fotoğraf galerileri, şarkı sözleri, müzik listeleri, uydu tv frekansları ve yaşama dair çok daha fazlasını bulacaksınız.

Sosyal ağlarda bizi takip edin: Facebook | Twitter

İnternetten Video İndirme Yöntemleri | Youtube'dan Programsız Mp3 indirme | Aleyna Tilki kimdir? | TPDF ve Resim Dosyasındaki Yazıları Word'e Aktarmak

Bilgilendiren Haberler © 2011-2018. Dizi ve tv programı dışındaki yazıların her hakkı saklıdır. Kaynak göstermek koşulu ile alıntı yapılabilir.